top of page
  • Writer's pictureasztalbetyar

Szentpétervárott

Indycar 2019 Round 01 - St. Petersburg


Elkezdődött hát az Indy idei idénye, hogy alliteráljak egy nagyot az elején, olyan svéd újoncokkal a fedélzeten, mint Ericcson és Rosenquist. A szabadedzéseken a tavaly bomba-formában záró Ryan-Hunter Ray (RHR) volt utolérhetetlen, a qualifikáción aztán már az akaraterős - nem tudom elcsépelni ezt a poént... - #12 Will Power szerzett pole-t.

A rajtnál Power elhúzott, fékezése azonban torpanásra késztette a csapattárs Newgarden-t, így Rosenquist élete első Indycar futamán a 2. helyen találta magát, aztán felzárkózott amolyan zavaró 0,7 mp-re az elsőhöz képest. Mögötte pedig a Newgarden vezette Dixon-Rossi-RHR vonat robogott. A másik svéd Ericcson azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy először hajtott a PIT-be, majd példáját sorban követte a mezőny. Az első "veszélyes" történés a pályán Bourdais felrobbanó Honda-motorja volt, közben Rosenquist a kiállások okán már az élen száguldhatott, majd a saját szervizét követően a kicsit megkavarodó élmenők közül, kihasználva melegebb abroncsait, lazán körbeautózta a 2017-es bajnok Newgarden-t. Majd jött a következő egész pályás sárga, a PIT-ből épphogy visszatért RHR felrobbanó Honda-ja miatt. A zöld jelzésnél aztán Rosenquist lecsapott és az élre törve Powert tálcán kínálta fel a csapattárs Newgarden-nek, de a '14-es első blokkolta a '17-est.

 Az újabb cserék aztán csavartak a történeten, Power és Dixon is a svéd elé került, előbbiek aztán gyönyörű, egymást oda-vissza előzgető csatát is vívtak egyik kanyarról a másikra a szűk utcai pályán. Andretti azonban olyannyira feltartotta őket, hogy a szervízelést eltoló Newgarden kényelmes előnnyel az élen hajthatott vissza a pályára. Aztán a következő PIT után sem módosult a helyzet. #2 NEW-től 5 mp-re volt #9 DIX, akit szintén ilyen messziről lesett #12 POW, amikor a lekörözöttek forgalma kezdett beleszólni a küzdelembe, olyannyira, hogy a sorrend a leintésig már nem változott. Rosenquist végül 4.-ként debütált Rossi előtt befutva.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page