top of page
  • Writer's pictureasztalbetyar

Most kezdődik el...

Updated: Sep 9, 2018

Zöld fények



Örömmel írom első bejegyzésem a blogban, amely egyben beharangozója is ennek az oldalnak. Az oldalnak, mely azért jött létre, hogy közösség-teremtő szándékkal helyet adjon a versenyzős (tehát nem feltétlenül csak motorsport) témájú társasjátékokkal kapcsolatos hangadóknak, tippekkel szolgáljon társasjáték-tervezéshez és hirdesse a motorsportok iránti rajongást.


“Kiégnek a piros lámpák...”

A bűvös mondat, melyre milliók figyeltek vasárnaponként a TV-képernyők előtt, mely gyerekkoromban megdobogtatta a szívemet és felbujtotta kreatív énemet.


Az első társasjáték


Gyerekkoromban, azaz a 90-es és 2000-es években az internet még csak elterjedőben volt, így jobbára újságokból és a TV-ből értesültünk a motorsport világának történéseiről, pláne a csapatokról, pilótákról, legyen szó F1-ről vagy más sorozatokról. Bár a számítógépes játékok közül a Grand Prix sorozat igazán jó mulatságnak bizonyult, azért a multiplayer akkoriban is inkább valamilyen társasjátékot jelentett.


Így történt aztán, hogy 2002-ben egy, a teljes mezőnyt tartalmazó, iskolai újság-gyűjtésen kezembe akadt magazinból vett képek alapján megalkottam első társasjátékom, melyet akkor még dobókocka vezérelt és bizony emiatt a Minardinak igen nagy esélye volt még Alex Yoong-gal is a győzelemre, de annyira tetszett a dolog, hogy sorban kezdtem el gyártani a különböző évadok járgányait (a képeken a '96-os F1 autók) és a versenypályákat körzőt és vonalzót nem kímélve.


A társasjátékok aztán hellyel-közzel előkerültek az idők során, de a valódi újbóli egymásra találásunk olyan 2014-re tehető. Mondhatni gyorsan bepótoltam a Catan-on keresztül a Pandemic-en át a Kard és Koronán és Bang-en elidőzve a Secret Hitler, Time Stories, Twilight Struggle, Arkham Horror játékokig elérkezve a lemaradásom, de valami hibádzott. Egy igazán jó (nem szerencsén múló) autóverenyzős társasjáték.


Az már legyen egy másik bejegyzés témája, hogy (a teljesség igénye nélkül) a Speedway Circuit-tól kezdve a Formula-D-n át a Race! Formula 90-ig mi mindent nyálaztam át, míg végül arra az elhatározásra jutottam, hogy ezeknél - szerény véleményem szerint - jobbat (=alacsony szerencsefaktor, összeépíthető autó, vagány dizájn elemek) hogy lehetne készíteni, úgyhogy egyelőre a Játékok fülön kénytelen az olvasó tájékozódni.

174 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page